Though lost I have been, i will find love again


you're just a toy - could you ever be a real real boy?

Nej, jag känner att jag liksom har lagt ner det här med killar på sistone. Detta ska jag snarast ta tag i. Jag saknar mina hopplösa förälskelser och pirret i magen. Jag saknar att falla handlöst för människor jag inte ens känner. Jag la ner det där med drömmar för ett tag sedan och jag känner att det är dags att ta tag i dem igen. Det är dags att göra allt det där jag hatar att älska. För jag hatar att låta andra påverka mitt humör och få mig att tappa kontrollen över mitt liv. Men jag älskar att om så bara för en sekund känna sig så levande som aldrig förr.

Nej, det är dags att utforska marknaden nu. Det är dags att röra till det och förvirra folk så som förr. Min lugna sida har tagit över alldeles för mycket på sistone. Nu är det dags för djävulen i mig att göra sitt. Att vända upp och ner på mitt liv så det blir sådant perfekt kaos att man inte kan göra annat än att le. För vad är det för roligt med att aldrig göra fel? Nej, det är dags att släppa hämningarna och göra precis allting som faller mig i smaken. Det är dags att utmana mig själv och agera istället för att bara leka med tanken.

(I'm lost as can be
then you look at me
and i'm not lost anymore)

we've been dead for a while


I'm not going down without a fight.

think i'm addicted to you


ain't no sunshine when she's gone


uppe i ottan

Fan vad bra jag är när jag vill alltså. Lindas väckarklocka ringde imorse 06.45. Vad tror ni jag gör? Jo jag går upp i stort sätt på en gång och börjar klä på mig. Linda frågar vad jag håller på med och jag svarar: Jag ska ut och jogga. Den ni! När Linda insåg att hon också var vaken så följde hon med. Visserligen blev det bara en 40 minuters promenad, eftersom  våra ben inte riktigt hade vaknat, men jag tycker det var jävligt bra av oss. Särskilt med tanke på att vi var ute och gick ännu längre igår. Plus att jag har städat nästan hela lägenheten. Fan vad bra jag är när jag vill alltså.


i wanna hit you just to see if you'll cry

Igår bestämde jag mig för att ta tag i mig själv och leva lite. Jag ska sluta tänka efter så mycket och sluta vara så förbannat trött hela tiden. Jag måste ta tag i mitt sociala liv och röra på mig. Inte bara gå hem och somna i soffan efter skolan. Inte skippa första lektionerna bara för att få sova längre. Börja använda mina joggingskor istället för att bara kolla på dem. Börja äta så jag inte har huvudvärk hela tiden. Mm, det här ska vi fixa. Eller vad säger du Sara?

finaste förklaringen

Anledningen till varför jag inte har sex med vem som helst:

"... that you can lose yourself. Everything. All boundaries. All time. That two bodies can become so mixed up, that you don't know who's who or what's what. And just when the sweet confusion is so intense you think you're gonna die... you kind of do. Leaving you alone in your separate body, but the one you love is still there. That's a miracle. You can go to heaven and come back alive."

- Robin Williams i Bicentennial Man

i'm perfect - with flaws and all

Jag har verkligen förlorat alla mina läsare på den här bloggen. Läsarsiffrorna har sjunkit drastiskt. Men anledningen till att jag inte skriver längre är för att det enda jag kan tänka mig skriva är för skrämmande för er. Jag kan inte låta er ta del av de här tankarna. Så jag håller på och skriver på annat håll. När jag är klar kanske jag delar med mig till er eller så kommer mina texter föralltid ligga i min skattkista, orörda och olästa. Jag tror det är bäst så. För er skull menar jag.

Men jag skriver här när jag får lust eller har något lättare att skriva om. När mina vardagliga bekymmer börjar komma igång igen. För dem kan vi leva med, eller hur?

ingen vila ingen ro

Jag har ingen tid att blogga längre! Men kort update: Linda har flyttat in i sin lägenhet i fruängen nu och jag hjälpte till med flytten och stannade där över natten med Johanna också. Trots att vi inte hade internet eller tv och inga möbler förutom en säng så var det hur trevligt och kul som helst! Idag åkte jag och Linda till ikea en sväng efter att pappa så generöst gav Linda 400kr att köpa något kul för och efter det åkte jag hem till min faster och åt middag där. Nu är jag snart påväg till fruängen igen för att göra gud vet vad med gud vet vem! Nejmen jag är inte riktigt informerad i vad som händer där ute. Några har grillat och nu ska jag, Linda och Mickis dit. Men det är ju lite för kallt för att vara ute? Har packat ner (på begäran) en tjocktröja till Linda och strumpor till Mickis så vi lär ju vara ute? I'll let you know.

så kan det gå

Okej. Jag kanske överdrev lite med hela borderline-grejen... Vill bara ha en anledning till varför jag mår som jag mår ibland.

Idag var jag och ölade med Mia. Jag mötte upp henne efter att hon hade slutat och sedan gick vi och satte oss på Snaps i solen och drack öl. Fan vad mysigt det var alltså! Fan vad jag älskar Mia. Fick sms av Emmeli precis. Tydligen ska jag ha fest på lördag? Nu har hon kokat ihop något som jag förhoppningsvis kommer få höra om senare. Fan vad jag älskar Emmeli, och resten av mina vänner såklart. Fan vad bra vänner jag har. Och familj. Och släkt. Hmm... Det var länge sen man träffade släkten. Men snart fyller jag år! Då blir det andra bullar!! Vaniljbullar kanske? Shit, jag måste sova. Det här börjar spåra. Peace out! Sov gott!

Pappa sa att hammarby vann över dif idag. Mickis kan ju inte vara särskilt lycklig nu. Hade jag pengar på mobilen skulle jag sms dig nu! Men mina tankar är hos dig älskade!

borderline?

Jag kanske har borderline. Nästan alla symptom och diagnoser stämmer skrämmande överens med hur jag mår.

  • Hur du beter dig, känner dig och förhåller dig till andra svänger hela tiden kraftigt fram och tillbaka.
  • Du känner dig ofta arg, deprimerad, olycklig och har ångest. Känslorna kan gå mot leda och tomhet eller skräckartat stegras mot katastrof och övergivenhet.
  • Du kan ha svårt att tygla dessa känslor och uttrycker dig oftast aggressivt. Du är impulsiv. Humöret är oberäkneligt och föränderligt.
  • Du tycker inte att du duger. Du har en negativ självuppfattning. Det kommer till uttryck genom exempelvis missbruk av sex, alkohol, droger eller mat, vårdslöshet i trafiken, slösaktighet med pengar eller självmisshandel, inklusive självmordsförsök.
  • I allmänhet lyckas du ändå dölja dina känslor och förställa dig för att passa in socialt. Därför går det oftast bra för dig i skolan eller i arbetslivet.
  • I nära personliga förhållanden kan du däremot bli krävande och lätt hamna i beroende. Du är rädd att bli övergiven.
  • Du pendlar mellan intensiv beundran och nedvärdering av andra människor.
  • Om du upplever psykotiska episoder, är de oftast korta och präglas närmast av förföljelsetankar.
  • Andra kan uppleva dig som ombytlig, anpassande och opålitlig, känslokall eller aggressiv och dra sig undan, vilket naturligtvis inte gör det lättare för dig.

  • party like a rockstar


    So sick of this town pulling me down

    Tillbringade dagen på ikea med Linda idag. Feels like home. Som vanligt hittade jag hur mycket saker som helst som jag ville köpa men jag var bara där för att köpa hem fler växter. Hela resan dit gick ju egentligen ut på att hitta möbler till Lindas nya lägenhet men jag tycker vi mest gick runt och pratade. Det blev inte så mycket tittande men vi provsatt soffan hon spanat på och insåg att bordet vi såg på hemsidan inte var så jättesnyggt i verkligheten, om man inte stod på avstånd då var det helt okej.

    Jag tror jag ser fram emot Lindas flytt mer än vad hon gör. Jag älskar att flytta men jag kommer ju inte göra det förrän jag flyttar hemifrån och det är väl något år kvar till det, om inte mer liksom...

    Det blev hemmahelg för mig nu så självklart är jag helt rastlös nu. Jag vill ut och festa! Gå runt i för höga klackar och få ont i fötterna och plocka blommor till balkongen med mickis påväg hem från krogen och skicka pinsamma sms som man skrattar åt dagen efter. Jag är rastlös. Och kissnödig.

    it delivers

    Det är någonting med The Matrix alltså. Varje gång jag ser den så blir jag på sånt jävla bra humör. Jag älskar den. Jag fnittrar och har mig under scenerna där de slåss och när den väl är slut så ler jag helt stort och sedan rycker det i hela kroppen. Självklart är jag helt matt i kroppen efter som jag har legat och spänt mig hela tiden. Jag var inne i filmen både mentalt och fysiskt. Det är grejer det!

    Nu måste jag springa och lämna tillbaka Hellboy 2 som vi hyrde igår.


    ikea och emmeli

    Igår fick jag i uppgift att stanna hemma och vänta på att ikea skulle komma över med möbler som pappa beställt. Sen kommer möblerna och sen kommer Emmeli. Så Emmeli och jag sätter igång och bygga ihop byrån som pappa beställt. Sedan när vi är klara med den så kände vi att då kan vi ju lika gärna ta garderoben också. Så vi satte igång med den. Det var långt ifrån det lättaste jag har gjort och både Emmeli och jag höll på att börja gråta några gånger.

    Nu har jag faktiskt träningsvärk i både armar och ben. Har ingen aning hur det kommer sig att jag har träningsvärk i benen... Men resultatet blev jättebra och pappa var jätteglad. För vi gjorde klart det medan pappa var ute så när han kom hem sedan på kvällen så hade vi fixat i ordning hans rum. Vilken överraskning va!




    nåt att se fram emot

    Åh! Nu har jag och pappa bokat Twilight-dvdn!!! Deleted scenes och massa mer gobitar! Får vänta ett tag dock eftersom den inte släpps förrän den 29 april och sedan vet man ju inte hur många som har bokat. Väntetiden kanske blir lång. Men den kommer komma. Spännande spännande!

    det är lätt när det inte är svårt

    Lindas skiva blev riktigt bra. Inte för att jag hade förväntat mig något annat egentligen men jag var så himla seg när vi skulle gå dit. Men det var bra sällskap och jag mådde jävligt bra. När jag väl kom hemifrån blev jag på sådant himla bra humör. Jag träffade bara folk jag ville träffa och stämningen var på topp.

    Förutom ömmande leder och trötta ögon så mår jag lika bra idag, om inte bättre. Hörs!

    here we go (Lindas skiva)


    summer in my head


    perhaps a miracle?

    Jag tror jag börjar bli frisk. För er som inte vet så har jag legat hemma med någon form av förkylning och 39graders feber. Jag har precis haft några av dem värsta nätterna jag kan komma ihåg. Kändes som min hjärna skulle smälta eller explodera av värme. Men nu tror jag att jag börjar bli frisk. Igår orkade jag mig hem till Stig för att träffa mina kära vänner och jag lyckades vara där ett tag. Men när jag kände hostan börja komma så åkte jag hem på en gång. Det ser inte särskilt trevligt ut när jag hostar eftersom det oftast brukar flyga ut snor ur näsan när jag hostar för kraftigt. Och nu har jag sovit hela natten utan problem. Hostade bara en gång, ingen feber, tog nässpray innan jag gick och la mig så inget snor heller.

    Men det är ju så självklart att jag blir frisk nu. Jaa, skolan börjar ju imorgon. Halva lovet får jag vara sjuk men så fort skolan börjar ska min kropp självklart få för sig att bli frisk. Inte för att jag klagar egentligen, den där förkylningen vill jag inte ha kvar längre än vad det behövs! Men förra lovet, sportlovet, då blev jag också sjuk och tillfrisknade så fort skolan började. Eller jag gick sjuk till skolan i början i och för sig... Hm...

    Jaja, har precis ätit jordgubbskräm utan bitar så livet leker.

    please forgive me, now i see that i've been blind

    Praying for a miracle to set you free some how
    but freedom lays within you - here and now

    Gonna free fall out into nothin'

    Jag har inte ens märkt att solen skiner idag. Jag har legat i soffan inrullad i mitt täcke och haft tvn på utan att kolla. Jag vet inte vad som hände igår men plötsligt kände jag mig så ensam. Som att ingen verkligen känner mig. Som att jag enda sedan juli har spelat någon slags charad. Jag imiterar andra för att bli av med de kvävande känslorna. Det är bara mina kinder som verkligen får känna mig. Det är bara dem som vet alla mina hemligheter. När tårarna rinner ner utan kraft eller mening och jag bara önskar att någon kunde slå mig. Så jag känner någonting.

    And I'm a bad boy 'cause I don't even miss her
    I'm a bad boy for breakin' her heart

    so 80s



    för väluppfostrad för mitt eget bästa (samma humör som 2008-10-09 @ 21:41:21)

    Jag försöker krampaktigt skrika ut orden men de vägrar lämna strupen

    (The last thing I need is another picture of me looking like a porcelain doll)

    me and my partyqueen


    I'll walk away from it all, before I let it go any further

    Step by step, heart to heart, left right left
    We all fall down...

    But I'm so busy being pissed off I don't stop to think
    That we just inherited 50's beef with Murder Inc

    singelkväll på chaplin

    Sabbade dock mobilen när mitt armband gick sönder och rann ner över den, var helt grön i hela knät och vissa knappar på mobilen fungerar knappt!

    ofokuserad dag

    Jag har glömt tvättstugan hela dagen. Alltså jag har haft tvättstugan men jag har glömt att gå ner och hämta grejerna när det har gått en timme. Nu efter att pappa och jag har ätit pizza och kollat på en skräckfilm kommer jag på att det fortfarande ligger saker i torktumlaren. Så det var bara att springa ner. Och förut idag tog jag en promenad med Hanna och Mickis och var säkert borta i över en timme och då glömde jag också att gå ner i tvättstugan... Det är inte lätt att vara tankspridd när man har ett tidsschema.

    Men trots min förvirring har jag varit väldigt duktig idag tycker jag. Jag har städat och tvättat och promenerat och handlat trots att jag har varit bakis. Och imorgon ska man ut igen eftersom Emmeli har sin studentskiva då. Fyfan vad jag längtar!!! Kom dock på att jag inte har köpt alla grejen än och jag har egentligen inga pengar att lägga ut på annat än studentskivor den här månaden. Men jag behöver turkosa strumor och nätstrumpbyxor... Det är tema 80-tal alltså. Fan vad kul det kommer bli! Hoppas Emmeli har hunnit bli frisk, eller åtminstone bättre, tills dess!!

    hjärta


    i feel like a monster


    någonting så självklart som sakta blir en omöjlighet

    Det är som en mardröm. Jag känner hur du glider genom fingrarna på mig men jag kan inte göra någonting åt det. Jag bara står och iaktar hur du sakta försvinner, tynar bort, suddas ur. Trots att vi står bredvid varandra är det flera världar emellan. Månader av nya vänner och upplevelser, smärta och glädje, som vi inte har delat tillsammans. Som vi har lyckats göra på egen hand. Jag minns den tid då vi trodde det var omöjligt att leva utan varandra. Vi sa att vi skulle resa här ifrån så fort skolan var slut och vi skulle bosätta oss någonstans långt borta och bara ha varandra. Dricka vin på kvällarna i våra stora fåtöljer. Jag minns när jag inte kunda sova utan dina armar runt min midja och inte gråta om det inte var din axel jag var lutad mot.

    koka ägg

    Jag kände en otrolig tillfredställes av att stirra på mina kokande ägg. Ville bara dela med mig till Er liksom. Man blir lätt sällskapssjuk när man har lagt ut sitt innersta på bloggen.


    into my soul

    Kanske är det dags för ett litet erkännande. En liten inblick i min värld. Kanske är det dags att jag försöker sätta ihop mina tankar till ord. Till meningar. Så jag förstår dem.

    Jag heter Zabina och jag är arton år, fyller nitton i juni. Innan jag träffade mitt ex, Jon, var jag som Lina i Linas kvällsbok - oskuld, okysst, oerfarande och ganska ointressant. Jon lärde mig allt han kunde och när det sedan tog slut borde jag varit redo. Redo för att bete mig som en tonåring ska göra. Men allting har stått stilla sedan det tog slut. Nej, ingenting har stått stilla - det är jag som har gjort det. Jag avvisar utan hänsyn och tänker inte ens på det. Jag ger ingen chansen att visa vad den går för eller vad den har att erbjuda. Ibland tar jag förgivet att de bara driver med mig. Ibland har de gått genom alla mina vänner först innan de kommer till mig. Ibland är jag bara trött. Trött på att alla gör mig besviken. Att alla bara vill se mig naken och inte hålla min hand. Sen finns det dem som faktiskt är värda en chans. De som blir avvisade av mig ändå. De som faktiskt hellre vill hålla min hand. Jag hittar fel även där. Återigen tror jag ibland att de bara driver med mig. Att mina vänner också driver med mig när de säger att han faktiskt vill vara med mig.


    Att öppna sig för någon ska inte vara så här svårt. Jag begär inte att jag ska slänga mig i någons armar och vi ska leva lyckliga tills det tar slut. Jag begär bara att jag åtminstone ska ge dem en chans. Ge mig en chans. För hur ska jag veta vad de går för om jag bara stänger av. Om jag slutar lyssna och verka intresserad. Om jag bara går iväg, eller hem.


    Det tog 17år innan jag lyckades släppa mina hämningar och falla in i det okända. Kanske ska jag inte begära så mycket av mig själv. Kanske kommer det när det kommer. Problemet är väl bara att jag vill att det ska hända. Jag vill släppa allt och bara ge vika. Jag vill känna mig osäker och i främmande trakter. Jag vill utforska och upptäcka. Jag vill känna mig levande och uppskattad. Veta att jag kan göra någon lycklig - om så bara för en stund. Jag vill våga släppa loss och prova på. Jag vill smaka och känna. Smeka och kyssa.


    Men det är inte många killar jag träffar som vill ha en upplevelse. Som vill känna elektrisiteten mellan två personen. De vill inte känna hur intensivt det kan vara. De vill bara lätta på trycket. Briljera inför polarna. Knulla den blonda bruden.


    Jag vet att jag i stort sätt kan få vem jag vill. Det säger alla. Jag är attraktiv och rolig, lättsam. Jag kan om jag vill. Men vem vill ha någon som ger sig själv så lätt. Vem vill ha någon som redan stött på halva klubben och säkert legat med en tredje del av dem. Överhuvudtaget - jag är inte ute efter det fysiska. Jag vill inte ha sex med någon bara för sexet skull, eller för att ha en längre lista. Jag vill inte ge mig själv till någon som inte kommer uppskatta det eller komma ihåg mig dagen efter. Jag vill inte vara en fyllegrej eller ett vad, en trofé. Jag vill vara den som får honom att bli osäker. Den som får hans knä att ge vika. Den som får honom att må som aldrig förr. Han som inte bara knullar utan faktiskt tar sig tiden att känna mig. Han som kysser och inte hånglar. Han som förtjänar att få en omgång av den blonda bruden. Det borde inte vara svårt att imponera på mig med tanken på alla dräggiga svin jag har träffat under de här åtta månaderna som singel. Det är garanterat inte svårt att få mig på fall. Få mig att vingla lite och vilja ge vika. Men det är där jag bli besviken. Det är där de släpper taget eller tränger sig på. Det är där, när jag nästan är där, som de försvinner eller jag puttar ner dem. Det är där jag drar igenom alla anledningar jag har för varför jag ska byta nummer och fly landet.


    Är jag rädd? För att öppna mig igen? För att släppa taget och faktiskt stiga ur den här bubblan? Är jag rädd ... Nej jag vet exakt vad problemet är. Skulle jag säga "fuck it" och bara köra, ge mig själv till han som hade så fina ögon eller han som var så rolig - så skulle jag bli kär. Sen skulle jag stå där, lämnad. När han vaknar och inser att han drack liiite för mycket dagen innan. Eller att han älskar sitt ex fortfarande eller att han inte är ute efter något seriöst. Medan jag står där och har kärat ner mig i honom och blir lika olycklig igen. Tummen upp för mig och min överdrivet komplicerade hjärna!


    Ibland önskar jag att jag kunde säga: Kör bara. Och aldrig blicka tillbaka. Aldrig ångra det jag gjort utan bara göra det bästa av det. För gjort är gjort, det går inte att ändra. Skiter det sig är det bara att pussla ihop det igen eller lämna det bakom sig. Men jag fungerar inte så. Jag kan äta utan att vara hungrig. Jag kan sova utan att vara trött. Jag kan skratta utan att vara glad men jag kan inte älska utan att vara älskad. Jag kan inte låta ödet avgöra. Jag kan inte ta chanser utan att veta att jag har oddsen på min sida.


    så var det bara en






    lite update så där

    Nationella idag... Det gick väl hyfsat bra i alla fall. Skrev om vilket som har störst påverkan på personligheten - arv eller miljö? Fast det känns mest som att jag babblade i och för sig men ett g måste det väl bli iaf. Om jag inte har missuppfattat uppgiften totalt. Skulle inte förvåna mig med tanken på hur förvirrad jag var imorse. Oansvarig. Gick ut och drack öl med bror och hans kompisar dagen innan nationella liksom.

    Nu ska jag sova. Har gjort det hela dagen egentligen när man tänker efter. Somnade i Mickis knä medan hon pillade mig i håret. Tror fan inte det finns något skönare sätt att somna på. Hon har magiska fingrar den där kvinnan!

    Nu: Sova. Godnatt!


    RSS 2.0